Stichting Islam & Dialoog presenteert: RAMADANTENT 2010

26/08/2010 -

Cabaret, live muziek, gratis diner, Ramadanbazaar, Ramadankaravaan, kinderattracties, debat, dialoog en nog veel meer! Alles is te beleven bij de Ramadantent op het Schouwburgplein in Rotterdam! Kom op 28 en 29 augustus langs bij de Ramadantent!

Doel van de Ramadantent is om mensen van verschillende afkomsten samen te laten komen en met elkaar in gesprek te laten gaan. Op deze manier tracht stichting Islam & Dialoog het contact en de verbondenheid onder de burgers te bevorderen. De Ramadantent is er dus voor alle Nederlanders over het algemeen en alle Rotterdammers in het bijzonder! Bij de Ramadantent kan je tevens je vragen kwijt aan deelnemende moslims over het vasten en je vragen over veel bediscussieerde onderwerpen over de Islam en moslims in Nederland.

Om het gesprek op gang te brengen zullen er iedere dag korte voordrachten worden gehouden over relevante maatschappelijke vraagstukken. Iedere thema wordt ingeleid door prominente sprekers. Vervolgens wordt er samen gegeten en kan je genieten van live-muziek en 'multi-culti' cabaret.

Daarnaast is er gelegenheid om te shoppen in de Ramadanbazaar! Hier zijn hapjes en drankjes uit verschillende culturen, souveniers- en kunstartikelen en nog veel meer te koop! De stands zijn iedere dag open vanaf 12.00 uur.

'Last but not least' zal er op 29 augustus vanaf 16.00 uur een Ramadankaravaan aanwezig zijn. Met een grote dubbeldekkerbus, een festivaltent en een mobiele keuken zal de Ramadankaravaan een dag stationeren op het Schouwburgplein. Hierbij zal er een programma worden georganiseerd met mogelijk quiz, film, onderlinge gesprekken etc. Dit programma wordt i.s.m. Stichting Ramadanfestival georganiseerd.

Toegang tot de Ramadantent en deelname aan de iftar-maaltijd zijn gratis! Houd de website www.islamendialoog.nl in de gaten voor het definitieve programma!

Datum: 28 en 29 augustus 2010
Tijd: 19.30 tot 22.00 uur
Plaats: Schouwburgplein Rotterdam


Aanmelding vooraf is gewenst. Stuur hiervoor een email naar info@islamendialoog.nl of bel naar 010-240 00 15.

 

Share |

NIEUWSBRIEF

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief per e-mail

*
*

laat dit veld leeg